Tip van Tuinarchitecte Ulrika

Laat je tuin stralen met tuinverlichting

Een goed verlichte tuin kan een wereld van verschil maken, zowel overdag als ’s avonds. Het creëert niet alleen een sfeervolle ambiance, maar verhoogt ook de veiligheid en functionaliteit van je buitenruimte. Bij Tuinen Paul Nijst geven we graag enkele tips over het belang van de juiste tuinverlichting om jouw prachtige tuin naar een hoger niveau te brengen.

Zet een timer

Met een timer voor je tuinverlichting hoef je nooit meer te onthouden om de lichten aan en uit te doen. Stel eenvoudigweg de timer in op de gewenste tijden en geniet van automatische verlichting wanneer het nodig is. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar bespaart ook energie door onnodig branden van de verlichting te voorkomen.

Kleurechtheid is belangrijk

Vooral ’s avonds is kleurechtheid essentieel voor het creëren van de juiste sfeer in je tuin. Kies daarom voor verlichting met een hoge CRI (Color Rendering Index) of Ra (Rationale). Deze index geeft aan hoe natuurgetrouw kleuren worden weergegeven onder het licht. Met een hoge CRI ben je verzekerd van levendige en realistische kleuren, wat je tuin ’s avonds tot leven brengt.

Combineer sfeerverlichting met praktische verlichting

Tuinverlichting moet niet alleen sfeer creëren, maar ook praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van looppaden, traptreden en ingangen voor veiligheid en gemak. Combineer functionele verlichting met decoratieve accenten zoals uplights en spotlights om een evenwicht te vinden tussen sfeer en praktisch gebruik.

Blend het design met de stijl van de tuin

Kies verlichtingsarmaturen die naadloos passen bij het design van je tuin. Modern, klassiek of rustiek? Er zijn tal van opties beschikbaar om het design van de armaturen te laten blenden met de omgeving. Van strakke lijnen tot organische vormen, de juiste verlichting kan een echte blikvanger worden in je tuin.

Laat je tuin schitteren

Met de juiste tuinverlichting wordt jouw buitenruimte een ware blikvanger, zowel overdag als ’s nachts. Bij Tuinen Paul Nijst helpen we je graag bij het kiezen van de perfecte verlichting die past bij jouw stijl en behoeften.

Ook jouw tuin beleven?

Contacteer Tuinen Paul Nijst vrijblijvend.
Wij kijken er alvast naar uit.